Yhteinen päivystysnumero koko Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin

Pirkanmaalla aloittaa tammikuun ensimmäisenä päivänä päivystysavun ympärivuorokautinen palvelunumero 116117. Kaikki pirkanmaalaiset soittavat tähän päivystysnumeroon silloin, kun oma terveysasema on kiinni.

Numerossa vastaavat sairaanhoitajat arvioivat kiireellisen hoidon tarpeen ja ohjaavat oikeaan hoitopaikkaan. Numeroon vastaavilta saa lisäksi apua ja itsehoito-ohjeita äkillisiin terveysongelmiin.

Päivystysapu auttaa silloin, kun avun tarve on kiireellinen, mutta kyse ei ole varsinaisesta hätätilanteesta. Hätätilanteessa soitetaan edelleen hätänumeroon 112.

Maksuttomaan numeroon 116117 on syytä soittaa aina, kun miettii päivystykseen lähtemistä. Jos asiakkaalla kuitenkin on päivystyslähete, päivystykseen voi mennä ilman yhteydenottoa päivystysapuun. Pirkanmaan päivystysavun puhelinnumeroon vastataan joka päivä läpi vuorokauden.

Päivystysapu 116117 on sosiaali- ja terveysministeriön linjauksen mukainen toimintatapa. Se palvelee samassa puhelinnumerossa eri puolilla maata. Puhelu ohjautuu oikeaan sairaanhoitopiiriin soittajan sijainnin mukaan.

Puhelun aluksi pirkanmaalainen soittaja valitsee asuinkuntansa mukaisen palveluntuottajan kahdesta vaihtoehdosta. Muiden kuntien kuin Tampereen ja Oriveden asukkaat valitsevat tuottajaksi Pirkanmaan sairaanhoitopiirin. Tamperelaiset ja oriveteläiset valitsevat palvelun tuottajaksi Tampereen kaupungin.

Niitä henkilöitä, jotka eivät kuule tai jotka eivät pysty tuottamaan puhetta, palvellaan tekstiviestillä tai chatissa.

Seuraava uutinen

HAASTATTELU

UUTISET AIHEALUEITTAIN