Pirkanmaa jatkaa leviämisvaiheessa myönteisistä merkeistä huolimatta – Kokoontumisrajoitus jatkuu vappuun

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri jatkaa leviämisvaiheessa, vaikka pieniä myönteisiäkin merkkejä on ilmassa. Fimlabissa testatuista tartunta oli enää vajaalla kahdella prosentilla ja tartunnan lähde saatiin selvitettyä useammalla kuin neljällä viidestä.

Kahden viikon lmaantuvuus oli kuitenkin yhä edellisviikkojen tasalla. Sairaalahoitoa tarvitsevien osuuskaan ei ole pääsiäisestä merkittävästi laskenut. Taysin osastoilla on edelleen toistakymmentä koronapotilasta. Koska tartuntojen määrä 50 vuotta täyttäneillä on ollut ennallaan, sairaalahoidon tarvekin pysynee nykytasolla.

Alle 20-vuotiaiden ryhmäharrastukset myös sisätiloissa voidaan tällä viikolla käynnistää siitä huolimatta, että maakunta on edellen leviämisvaiheessa. Myös vapaan sivistyksen opetustoiminta, taiteen perusopetus ja nuorisotilat voidaan avata nuorille.

Vappuaattoa vietetään Pirkanmaallakin niin, että kuuden ihmisen kokoontumisrajoitus on voimassa.

 

Viime viikon aikana Pirkanmaalla todettiin 157 koronatartuntaa. Niistä pystyttiin jäljittämään 128 tartunnan lähde. Tartuntoja todettiin työpaikoilla enemmän kuin aiempina viikkoina. Päihteitä käyttävien sekä asunnottomien parissa Tampereella riehuva epidemia muodosti sekin merkittävän osan viime viikon tartunnoista.

Viikon aikana todettiin 47 perheiden sisällä saatua tartuntaa sekä 17 sukulaisten ja ystävien tapaamisista saatua tartuntaa. Tartuntoja todettiin seitsemällä työpaikalla yhteensä 18. Hoito- tai hoivayksikössä todettiin puolestaan 14 tartuntaa. Niistä suurin osa oli asumispäivystyksessä. Aikuisten sisäliikuntaharrastuksista tuli viisi tartuntaa ja ulkomailta neljä tartuntaa. 21 muusta tapauksesta kolmasosa todettiin päihteiden väärinkäyttäjillä.

Seuraava uutinen

HAASTATTELU

UUTISET AIHEALUEITTAIN