Kolme nuorta Nokialla tappaneelle tuomio tapoista hovioikeudessa

Turun hovioikeus katsoo Nokialla humalassa valtatieltä ulos ajaneen ja kolme nuorta tappaneen kuljettajan syyllistyneen kolmeen tappoon elokuussa edellisvuonna. Käräjäoikeus oli tuominnut 17-vuotiaan nuorukaisen kolmesta törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Hovioikeuden tuomio pidentää vankeusrangaistusta yhdellä vuodella eli kuuteen ja puoleen vuoteen. Syyttäjä vaati jo käräjäoikeudessa rangaistusta tapoista.

Kuljettaja oli turman sattuessa 17-vuotias. Nuoret olivat kotimatkalla Porin Yyteristä Pirkanmaalle. Vahvassa humalassa kovaa ylinopeutta ajanut ja videoita kuvannut kuljettaja käytti ajaessaan myös vastaan tulevien kaistaa valtatiellä 11.

Oikeus katsoi jääneen näyttämättä, että kuljettaja olisi ajanut auton tahallaan penkereelle. Kuljettajan on kuitenkin ollut syytä pitää toisten kuolemaa varsin todennäköisenä tekojensa seurauksena. Auton nopeus oli matkan aikana jopa 170 kilometriä tunnissa. Turman sattuessakin nopeutta oli yli sata kilometriä tunnissa.

Oikeuden mukaan videoista käy ilmi, että kuljettaja halveksi liikenneturvallisuutta. Hän ei piitannut matkustajien turvallisuudesta.

Seuraava uutinen

HAASTATTELU

UUTISET AIHEALUEITTAIN