Sosiaali- ja terveyslautakunnassa päätettiin tiistaina antaa sosiaali- ja terveysjohtajalle oikeus sijoittaa “akuuteissa tilanteissa” ikäihmisiä vastoin näiden omaa tahtoa asumaan tehostetun palveluasumisen hoivakoteihin. Lautakunnan jäsen Päivi Turja (ps) kertoi heti kokouksen jälkeen jättäneensä päätökseen eriävän mielipiteen ja pyytäneensä eroa lautakunnan jäsenyydestä.
Torstaina lautakunnan puheenjohtaja Reino Sivonen (sd) kuitenkin ilmoitti Puheenaiheiden päätoimittajalle, että Turja ei ole jättänyt eriävää mielipidettä. Kuultuaan tämän väitteen toimittajalta työpaikalleen kiiruhtanut Päivi Turja veti syvään henkeä ja sanoi vain yhden sanan: Mitä!
Reino Sivonen kertoo keskustelleensa asiasta lautakunnan varapuheenjohtajan Seppo Aarisen (kesk) kanssa. Hän toteaa Turjan itse olleen pöytäkirjantarkastaja. Pöytäkirjaan eriävää mielipidettä ei ole kirjattu.
Se, että eriävää mielipidettä ei ole kirjattu, kiinnitti toimittajan huomiota jo keskiviikkona. Tällöin toimittaja piti eriävän mielipiteen puuttumista kuitenkin vielä erehdyksenä. Niitä inhimillisessä toiminnassa tunnetusti sattuu.
Päivi Turja kertoi torstaina loppuiltapäivästä sosiaali- ja terveysjohtajan pyytäneen häneltä hänen valmiiksi allekirjoittamaansa eriävää mielipidettä. Turjan käsityksen mukaan sihteeri kirjasi tuolloin mielipiteen pöytäkirjaan. Hän piti asiaa niin selvänä, että ei osannut muuta edes olettaa.
Ilmeisesti silloin kuitenkin kirjattiin vain Päivi Turjan kokouksessa kannatuksetta jäänyt esitys kyseisessä asiassa.
Päivi Turja pitää tiistaina tehtyä päätöstä lautakunnan tämän vaalikauden päätöksista ehdottomasti tärkeimpänä. Sen takia hän oli etukäteen pyytänyt toimintaohjeet kokeneemmilta poliitikoilta ja pyrki toimimaan niiden mukaan. Turja on ollut politíikassa vasta runsaat kaksi vuotta.
Päivi Turja pohti myös sitä, mitä merkitystä hänen jättämällään eriävällä mielipiteellä asian jatkokäsittelyn suhteen olisi ollut. Hän arvioi, että eriävällä mielipiteellä ei sen suhteen olisi merkitystä.