Oulun tartuntamäärän syy selvisi – Matkailusta ei hevin turvallista

Oulu on ohittanut Tampereen tartuntamäärän Tampereen heikosta tartuntatilanteesta huolimatta. Syykin on nyt selvinnyt. Stora Enson Oulun tehtaan uudistaminen pakkauskartonkitehtaaksi on tuonut Ouluun suuren määrän ulkomaalaisia työntekijöitä ja ilmeisesti heidän mukanaan runsaasti koronatartuntoja.

Oulun vierastyöläisten muassaan tuoma tilanne kertoo samalla siitä, millaisia mahdollisuuksia on estää ulkomailta tulevia tuomasta tartuntoja muassaan. Työntekijöiltä on vaadittu koronatestin tulos lähtömaastaan ja uusi testi Suomessa maahan saavuttuaan.

Valtiovallan ja varsinkin elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) hellimä haavekuva, että edellä kerrotuin toimenpitein kyettäisiin avaamaan ulkomaanmatkailu Suomeen turvallisesti, lienee kokenut Oulun tapahtumien seurauksena vähintäänkin ison kolhun.

Stora Enson tehtaalla työskenteleviltä eri urakoitsijoiden työntekijöiltä löydettiin aivan marraskuun lopulla tehdyissä testeissä 150 tartuntaa. Niistä alle kymmenen oli tehtaan palkkalistoilla olevilla työntekijöillä. Tehtaalla työskentelee noin 1800 ulkopuolista työntekijää. Stora kertoi tilanteesta keskiviikkona.

Seuraava uutinen

HAASTATTELU

UUTISET AIHEALUEITTAIN