Pirkanmaan yläkoulut ja toinen aste palaavat lähiopetukseen ensi viikolla

Pandemiaohjausryhmän päätöksellä leviämisvaiheessa olevan Pirkanmaan sairaanhoitopiirin yläkoulut ja toisen asteen oppilaitokset palaavat lähiopetukseen pääsiäisen jälkeen. Pandemiaohjausryhmä suosittelee vahvasti maskin käyttöä koulussa.

Toisaalta ohjausryhmä esittää samalla kaikkien liikuntatilojen – myös yksityisten – sulkemista ja kaiken harrastustoiminnan pitämistä suljettuna 18. huhtikuuta asti. Yksityisten tilojen sulkemiseen tarvitaan aluehallintoviraston päätös, joka perustuu tartuntautilain pykälään 58 g.

 

Liikuntatilojen ja yleisten saunojen lisäksi suljetaan muun muassa tanssimiseen, kuorolaulamiseen, näyttelemiseen ja muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat, sisäleikkipuistot, sisäleikkipaikat ja kauppakeskusten yleiset oleskelutilat.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä kahden viikon ilmaantuvuus on 105 tartuntaa 100000 asukasta kohti. Tartunnan saaneita on Fimlabissa testatuista ollut 2,9 prosenttia. Tilanne on lukujen valossa samanlainen kuin viikkoa aiemmin, jolloin ohjausryhmä suositteli etäopiskelun jatkamista yläkouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa.

Seuraava uutinen

HAASTATTELU

UUTISET AIHEALUEITTAIN