Seitsemän maahanmuuttajaa raiskasi vammaisen, lapsenomaisen naisen

Seitsemän maahanmuuttajamiestä on raiskannut kehitykseltään lapsen tasolla olevan ja kaikkiin varauksetta luottavan naisen Tampereella. Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi kaikki miehet ehdottomiin vankeusrangaistuksiin.

Miehet kiiistivät tienneensä naisen kehitysvammasta. Raiskaajat olivat raiskatessaa 23–52-vuotiaita. Kukin mies raiskasi naisen erikseen.

Raiskaukset tapahtuivat vuosina 2017–2020. Viisi miehistä raiskasi kerran ja kaksi miehistä kolmasti.

Oikeus katsoo, että naisen kehitysvammasta johtuva avuttomuus on sellaista, että raiskaajien olisi pitänyt se havaita. Oikeuden mukaan nainen on kyvytön kyseenalaistamaan määräyksiä ja kieltäytymään niistä.

Muihin ihmisiin luottava nainen on tottunut olemaan muiden johdateltavana ja ohjattavana. Naisen kehitysvamma on oikeuden mukaan sellainen, että sitä ei voi olla havaitsematta kulttuurieroista huolimatta.

Kehitysvammaisuus ilmenee muun muassa kehonkielessä ja eleissä sekä pukeutumisessa. OIkeuden mielestä nainen on rinnastettavissa lapseen.

Nainen raiskattiin useimmiten rikollisen asunnossa. Ainakin osa raiskaajista on oman lausuntonsa mukaan ymmärtänyt naisen erilaisuuden.

Nainen on viety raiskattavaksi vastustelusta huolimatta ja tarvittaessa riisuttu väkisin, mutta väkivallalla naista ei ole uhattu.

Pisin vankeusrangaistuksista on kaksi ja puoli vuotta ja lyhin kymmenen kuukautta.

Seuraava uutinen

HAASTATTELU

UUTISET AIHEALUEITTAIN