Poliisit kauhuissaan kelvottomien mopojen suuresta osuudesta

Suuri osa koulujen lähistöllä tarkastetuista mopoista osoittautui liikennekelvottomiksi ja jopa vaarallisiksi Outokummussa ja Liperissä torstaina. Seitsemän mopoa luokiteltiin moottoripyöriksi niiden rajun virittämisen takia. Näiden mopojen huippunopeus ylitti 65 kilometriä tunnissa.

Kuudelta mopoilijalta vietiin ajo-oikeus, koska heillä ei ollut moottoripyörän ajo-oikeutta. Niissä tapauksissa, joissa mopon tai oikeammin moottoripyörän omistaja on nuoren vanhempi, sakotti poliisi vanhempia. He olivat luovuttaneet ajoneuvon ajo-oikeudettomalle.

Outokummussa yksi moponsa virittäneistä lähti karkuun moottoripyöräpoliisia mutta kaatui lopulta oman ajovirheensä takia. 17-vuotias nuori jätti kerta toisensa jälkeen noudattamatta pysähtymismerkin ja pakeni ajoratoja, kevyenliikenteenväyliä ja metsäpolkuja pitkin. Viritetyn mopon nopeudeksi tutkattiin lähes 80 kilometriä tunnissa neljänkympin alueella.

Toimittajan kommentti: Myöskään Pirkanmaan läntisellä reunalla ei voi päivittäin olla näkemättä ja kuulematta mopoilijoita, jotka kiitävät katuverkossa tuntuvasti autolla liikkuvia nopeammin ja äänekkäämmin. Itse asun yli puolen kilometrin päässä yhdestä kiihdytyssuorasta. En voi olla ihmettelemättä, että asiaan ei puututa Outokummun ja Liperin tapaan. Jos joku ajaisi yhtä äänekkäällä autollaan yhtä lujaa, soittaisi moni hätäkeskukseen…