Nokian asemalle 140 uutta pysäköintipaikkaa – Nokia valmistautuu lähijuniin

Nokian kaupunki avaa vuoden lopulla 140 autopaikan uuden pysäköintialueen Rautatienkadun ja rautatien välissä, kivenheiton päässä rautieasemasta. Kaupunki on vuokrannut pysäköintialueeksi sopivan alueen Kiinteistöosakeyhtiö Nokian radanvarrelta.

Aluetta tarvitaan ennen muuta liityntäpysäköintiä varten. Ajatuksena on siis se, että haja-asutusalueelta tullaan omalla autolla rautatieasemalle ja jatketaan siitä eteenpäin joko Tampereen keskustaan tai edemmäs.

Nokian uusi pysäköintialue saattaa olla hyödyllinen myös niille sastamalalaisille, jotka asuvat kaupungin pohjoisosissa tai kaupunkien keskustojen välillä eivätkä halua pysäköidä maksullisille paikoille Tampereen keskustaan.

Sastamalan molempien rautatieasemien pysäköintialueet ovat käyneet ahtaiksi. Lisäksi joulukuussa alkavan lähijunaliikenteen ulottuminen vain Nokialle asti siirtänee jonkin verran sastamalalaisia Nokian rautatieaseman käyttäjiksi.

Nokialle on joulukuusta alkaen tarjolla tuntuvasti enemmän junavuoroja kuin Karkkuun tai Vammalaan. Uusi lähijunaliikenne tuo Nokialle 14 uutta junavuoroa päivittäin.

Nokian kaupunki valmistelee syksyn aikana alueen pysäköintialueeksi sopivaksi. Sopimus uuden pysäköintialueen vuokraamisesta on voimassa siihen asti, että alueelle laadittava uusi asemakaava saa lainvoiman.

Kaupunkikehityslautakunta käsittelee tehtyä vuokrasopimusta ensi viikolla.

Nokian asema saattaa käydä tutuksi myös moneksi sastamalalaiselle Tampereen seudun lähijunaliikenteen alkamisen myötä.
Nokian rautatieaseman nykyinen pysäköintialue on jo nyt liian pieni. Lähijunaliikenteen odotetaan lisäävän pysälöintipaikkojen tarvetta merkittävästi.