Viikon visa 15: Shakkimestari pelasi e-urheilun maajoukkueessa mutta ei ole syönyt omissa ravintoloissaan

Markus Raesilta

Viikon visassa sastamalalainen yrittäjä tai sastamalalaisessa yrityksessä asiakaspalvelussa työskentelevä kertoo kolme väitettä, joista yksi ei ole totta. Arvaamalla, mikä väitteistä on tarua, osallistut tuote- tai palvelupalkinnon arvontaan.

Tällä kertaa kolme väitettä esittää Mediatoimisto Haiku Oy:n toimitusjohtaja Markus Raesilta. Asemakadulla toimiva mediatoimisto, joka kertoo hyödyntävänsä luovaa hulluutta, on internet-alan luova monitoimija.

Ennen muuta yritys edistää asiakkaidensa toimintaa verkossa. Se tarkoittaa asiakasyritysten verkkosivuston kävijämäärän lisäämistä niin, että asiakasyritysten liikevaihto kasvaa. Lisäksi tavoitteena on muovata nettisivut asiakkaiden tarpeiden mukaisiksi. Keinoja asiakasyritysten tavoitteiden saavuttamiseksi ovat muun muassa hakukoneoptimointi ja -markkinointi sekä Facebook-mainonta.

Tämän ohella yritys suunnittelee ja toteuttaa verkkosivuja, tekee graafista suunnittelua ja tarjoaa erilaisia painopalveluja.

 

Päättele, mikä väitteistä ei ole totta, ja vastaa taruksi olettamasi vaihtoehto.

A: Olen voittanut shakin suomen mestaruuden nuorten kisoissa.

B: Olen ollut osakkaana vuosia kahdessa eri ravintolassa, mutta en ole koskaan syönyt niissä itse.

C: Olen pelannut tietokonepeliä suomen maajoukkueessa.

 

Visaan vastataan alla olevalla lomakkeella tai sähköpostilla lähettämällä vastaus osoitteeseen visa@www.puheenaiheet.fi

Palkintona on kymmenen kiloa nallekarkkeja. Palkinto arvotaan kaikkien vastanneiden kesken. Voittaja kerrotaan lauantaina 15. joulukuuta, joten voittaja saa suunsa ja kavereidensa suut makeiksi jo ennen joulua.

Viikon visan palkintona arvotaan kymmenen kiloa nallekarkkeja.

Viikon visa 14:n oikea vastaus

Kotileipomo Jokirannan yrittäjä Kirsi Jokiranta ei ole ollut kovin onnekas maantiellä. Hän on ajanut keskimäärin kerran vuodessa ojaan henkilöautolla. Pakettiautolla hän ei ole kuitenkaan päätynyt ojaan kertaakaan. Toisaalta Kirsi Jokiranta on ollut perin onnekas ojaanajoissaan. Lunta on aina ollut niin paljon, että auto ei ole rikkoutunut.

Kirsi Jokiranta kertoo naapureiden jo vitsailevan, että aurauskepit ovat jokainen merkkinä Kirsin jostakin ojaanajosta. Myllymaahan johtavalla tiellä ongelmana ovat ennen muuta lumituiskujen peltoaukealle muodostamat, yli tien ulottuvat lumivallit. Ne suistavat varsinkin kevyen auton helposti ojan puolelle.

Kotileipomo Jokiranta todella leipoo ruisleipänsä kotitilan viljasta. Mummukeinutuolin Kirsi Jokiranta purki, korjasi, kokosi ja verhoili punaiseksi vuonna 2009, kun hänestä tuli mummu. Tuoli oli sen verran huonossa kunnossa, että puuosat oli korjattava ja istuimen jouset uusittava.

Viikon visan arvonnassa Kotileipomo Jokirannan leipäkassin voitti Marja Markula.